Sådan kommer du til Middelhavet

Flyv til Middelhavet

I dag er det billigt og let at komme til Middelhavet, særligt når du bor tæt på en lufthavn. Med de forskellige lavprisselskaber kan du stort set nå en hvilken som helst destination nær Middelhavet inden for få timer. Og når du er fremme, kan du for relativt små penge leje en bil, særligt uden for sæsonen. Der er dog også god offentlig transport, særligt i den vestlige del af Middelhavsområdet, selvom det generelt kan knibe lidt med kommunikationen på engelsk. Heldigvis opvejes manglende engelsk tit og ofte af både livsglæde og venlighed.

Kør til Middelhavet

Har du tid og tålmodighed, så er en kør-selv-ferie til Middelhavslandene en oplevelse, du må unde dig selv og familien. Selvfølgelig kan det være forlokkende, at tage flyveren og være fremme inden for få timer, men tager du bilen, er også selve turen derned en oplevelse. Her får du virkelig set Europa og oplevet de store forskelle mellem nord og syd. En tur gennem Alperne, Pyrenæerne eller Balkan er også en storslået oplevelse, inden du når det flotte Middelhav med sit indbydende, azurblå badevand og tilbagelænede stemning.

Sejl til Middelhavet

Alle Middelhavslandene har én ting til fælles, og det er, at de er forbundet gennem Middelhavet. Hvad kunne altså være bedre end at opleve Middelhavet til søs og mærke, hvordan udtrykket, kulturen og menneskene ændrer sig, i takt med at du lægger til i de forskellige lande og byer? Her er alt muligt. Lige fra korte ture på en lejet båd og hen til uge-, måneds- og årslange sejlads i de smukke omgivelser. For én ting er sikker: Når først du er i Middelhavsområdet og slapper af, så vil du mærke, hvordan tiden bare flyver afsted.

Sejler du til Middelhavet, så har du i udgangspunktet to muligheder: Enten sejler du ad Atlanterhavet og ind gennem Gibraltarstrædet, og ellers sejler du indlands ad floder og kanaler og rammer Middelhavet ved Port St. Louis i Sydfrankrig.

Klar, parat, afsted til Middelhavet

Uanset om du leder efter kulturelle eller kulinariske oplevelser, enestående historie og arkitektur eller blot sommer, sol og tilbagelænet stemning – Middelhavet har det hele. Lad batterierne op og lad dig inspirere af de unikke og mangfoldige omgivelser, uanset om du skal på charterferie eller udforske Middelhavet til lands eller søs på egen hånd.

Fik du ikke svar på lige nøjagtigt det, du søgte i vores artikel? I læs vores FAQ om Middelhavet her.